Roller til Kortfilm


Vi søker flere skuespillere til en kortfilm.

Filmen handler om Jonas på 10 år og hans far som psykisk mishandler han. Vi følger Jonas en helg hos faren og hvor turbulent og smertefull den kan være.

(Mer info etter karakterbeskrivelse.)

Karakterbeskrivelser av rollene:

Jonas (10)

Jonas er en glad og fornøyd gutt men han har et komplisert forhold til faren sin, han hater han ikke, men lurer ofte på om han burde. Han er redd faren noen ganger, redd for å ikke si de riktige tingene eller at han ikke oppfører seg sånn som faren vil. Når han kommer hjem fra faren etter en dag eller en helg kan han være veldig temperamentsfull fordi det har bygget seg opp veldig mye sinne og frustrasjon – noe som kan fort gå ut over andre venner eller familiemedlemmer, selv om han ikke mener noe vondt med det. Jonas snakker aldri om hvordan han har det til noen, fordi for han så er dette helt normalt.

Far (35 – 45)

Faren er en veldig snill og gavmild far. Det er ihvertfall sånn han vil fremstå. Men han er veldig manipulerende over de som kommer innpå han. som for eksempel Jonas, Jonas sin mor og søsteren til Jonas, som ikke har noe særlig kontakt med faren lengre.

Det at moren til Jonas ikke er sammen med han lengre og har funnet seg en annen gjør det ekstra vanskelig for faren.

Vebjørn (10)

Vebjørn er vennen til Jonas. Han har vært det siden de ble født. Han er naboen til Jonas, og høydepunktet hans er når Jonas er hjemme (da er dagen/helga reddet). Han synes livet til Jonas virker som en drøm. For Vebjørn er faren til Jonas verdens kuleste. Faren til Jonas er ikke streng med leggetider eller lekser, som for Vebjørn virker som en drøm.

Mor (35-45)

Moren til Jonas er endelig fri fra det manipulerende styret til faren. Hun har funnet seg en annen mann i livet og kunne ikke vært lykkeligere. Hun ser ikke selv at Jonas lever i det helvete han gjør. Hun er en god mor for Jonas når han er der, men kunne gjort mer når han ikke er der.

Jan, faren til Vebjørn (35-45)

Naboen til faren til Jonas og Jonas. Han lar sønnen sin, Vebjørn, ofte leke med Jonas fordi han ser hvor glad det gjør han. Han, som resten av verden, ser ikke hva som egentlig foregår hos Jonas.

Voksen versjon av Jonas (25)

Denne versjonen av Jonas er sammen med Caroline. Han lar ikke fortiden ødelegge livet hans, men når han får beskjed om at han selv skal bli far kommer nervene. Han nekter å bli en far som han selv hadde.

Caroline (25)

Caroline er kjæresten til Jonas. De har vært sammen i 5 år og hun er veldig lykkelig med han. Hun vet alt om fortiden hans og frykten hans for å bli far, men er overbevist om at han kommer til å blir en god far.

Filming vil foregå i Akershus område.

Oppdraget er honorert (etter avtale).

Interessert? Send litt info om deg og bilder/reel/linker til

vilifiedcreations2017@gmail.com

så tar vi kontakt.